Звіт сільського голови за 2015 рік

Суспільно–політична ситуація, яка склалася в Україні протягом останніх років дуже складна і не оминула наше село. Ми з Вами ставали заручниками цієї ситуації. Працювати в таких умовах було нелегко – щоразу доводилося долати якісь перепони, аби реалізувати задумане. До цього часу в Україні триває війна. У бойових діях на сході країни брали участь 16 чоловік, на даний час там перебуває 7 чоловік. Багато жителів села є небайдужими до цих подій і постійно допомагають учасникам АТО. Депутатами сіл проводився збір коштів для допомоги учасникам АТО, які передані спеціально створеній комісії. Крім того, до цього часу з бюджету сільської ради учасникам АТО виділено допомогу на загальну суму 17 950 грн. та виділено 8 земельних ділянок. Також їхнім дітям роздані подарунки до дня Святого Миколая.
Цього року проведено ямковий ремонт вулиці Шевченка та капітальний ремонт 200 метрів вул. Молодіжної. Хочу відзначити, що ремонт доріг проводився за кошти, які залишились з минулих років. Бо із змінами до бюджету протягом даного року на ремонт доріг не поступило жодної гривні. А кошти, які раніше нам надходили, отримують тільки ті села, на території яких розміщені автозаправні станції. Тобто, якбии житель села Липівки, заправив свій автомобіль в с.Марківцях то, відповідно, Марковецька сільська рада отримає з даних коштів акцизний збір. Влада в даний час поділила села на багаті, де розміщені АЗС і бідні, де їх немає. При цьому навіть не врахували те, що села з розміщеними АЗС практично всі знаходяться біля доріг державного чи обласного значення і ремонт їхніх доріг проводиться за державні кошти.
За кошти сільської ради розпочато будівництво скверу в центрі села. На даний час проводяться роботи по виготовленню лавок, які плануються поставити після закінчення зими.
Постійно надавалась допомога житлово-комунальному підприємству, яке забезпечило чистоту на території сіл, а також здійснило вивіз 31 автомашини сміття загальною кількістю 55,55 т. побутових відходів на сміттєзвалище в с. Рибне. На сьогодні житлово-комунальне підприємство перебуває у край важкому становищі, оскільки збільшились витрати на пальне, необхідне для заправки автомобілів. Комунальне підприємство “Полігон ТПВ” в селі Рибне збільшило плату за прийом сміття. При цьому багато жителів сіл і надалі ухиляються від оплати коштів, необхідних для роботи підприємства. До цього часу я старався досягти порозуміння з такими людьми. Однак це не допомагає. Тому Липівське ЖКП в подальшому буде збирати сміття тільки в тих осіб, які здійснили оплату. В подальшому, можливо, частина людей почне знову носити сміття в ліси та на поля, тому я закликаю всіх небайдужих запобігати таким випадкам і звертатись до сільської ради. Ми будемо вживати заходів до їх покарання. Я часто чую такі слова: « У мене немає сміття». Тому сьогодні кажу впевнено всім: «Сміття є в кожному господарстві, тому в першу чергу майте совість. Бог створив землю і нікому не дав право її нищити.» Я дякую всім небайдужим мешканцям села, які дійсно хочуть бачити наше село чистим і найкращим. Дякую також Кондратові Мирону, Тимчукові Андрію, Андрусякові Оресту та Лисикові Василю за надання транспорту для вивозу сміття.
В квітні цього року молодь села вдруге проводила акцію «Молодь Липівки за чисте довкілля», в результаті якої було зібрано велику кількість сміття по центральних вулицях.
Сільська рада на потреби школи виділила 25 тисяч гривень. На свято Святого Миколая для учнів школи за допомогою філії «Перспектив» ПАТ «Зернопродукт МХП» придбано 272 подарунки на суму 13 333 грн. Взяли участь у VI обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування і виграли проект «Облаштування комфортних місць гігієни в Липівськії ЗОШ» на суму 120 тисяч гривень. Для учнів школи в черговий раз організована туристична поїздка на Джуринський водоспад в селі Нирків.
Було вирішено надати 8 тисяч гривень на потреби ФАПу, однак керівники лікарні району відмовився від даної допомоги.
Підтримувалось працівників культури у проведенні заходів до релігійних та державних свят. Проведені заходи до дня Матері, дня Незалежності, Дня захисника Вітчизни, дня Шевченка, пам’яті голодомору, до 150-річчя Шептицького, до Дня студента та Нового року. При бібліотеці працює молодіжний клуб за інтересами «Сучасник». Працює музей «Історії с. Липівка», в якому проводилась виставка великодніх рушників, день вишиванки та уроки історії та краєзнавства. Організована культосвітня поїздка працівників соціальної сфери та працівників освіти до Кам’янець-Подільська та Хотина.
Волейбольна команда на чемпіонаті Тисменицького району сезону 2014-2015рр. зайняла перше місце. Меценатом волейбольної команди є Збіглей Василь.
Футбольні команди “Стримба” виступали за підтримки ТОВ “Івано-Франківської агропромислової компанії” та інших спонсорів.  На сільському стадіоні продовжено будівництво роздягалки. Проведено турнір «Вуличний футбол» де перше місце зайняла команда “Вул. Шевченка”. Відбувся турнір «Вуличний волейбол» в якому брали участь 8 команд, де перше місце зайняла команда «Вул. Незалежність». Турнір організовували отець Василь та Збіглей Василь, спонсором був Рибак Михайло. Щиру подяку висловлюю перевізнику сільських команд Цимбалістому В.
Звітний період з 01.01.2015 року по 31.12.2015 року проводилися 6 засідань сесій депутатів сільської ради, на яких прийнято 238 рішень. Проводились засідання депутатських комісій, в основному земельної комісії, яка виїжджала на усі скарги громадян. Виконавчий комітет провів 12 засідань, на яких було прийнято 51 рішення. Розглянуто 192 заяв та видано 1415 довідок.
На даний час на території ради налічується 920 дворів, в яких проживає 2431 чоловік. Народилось 27 дитей з них 14 дівчат і 13 хлопчиків, а померло 33 людини, одружилося 13 пар.
  І наостанок хочу подякувати всім, хто підтримував мої ініціативи та долучався до вирішення важливих для громади питань. Без  Вашої підтримки і допомоги було б важко. Дякую тим, хто брав активну участь у політичному житті нашого села, висловлювали свої зауваження, ділилися дрогоцінним досвідом та давали слушні поради. Хочу відмітити, що для вирішення деяких питань треба бажання всіх зробити наше село кращим.
Користуючись нагодою, вітаю Вас з Різдвом Христовим та Новим роком.

Сільський голова Ігор Гураль