У Липівці вшанували 24-ту річницю Незалежності України

У Липівці святкові заходи розпочалися 23-го серпня, в День Державного Прапора України, богослужінням у церкві Св. Йосафата. Після Літургії липівчани урочистою процесією вирушили до пам’ятної могили борцям за волю України, де о. Василь Фіголь відправив панахиду на честь полеглих героїв, які ціною власних життів і крові виборювали та захищали омріяну Незалежність. Після закінчення панахиди виступив директор місцевого музею Микола Луцан, який зачитав авторський вірш, присвячений воїнам АТО.
У другій половині дня на майдані у центрі села відбувся святковий концерт, організований директором будинку культури Левом Давибідою і завідуючою сільською бібліотекою Надією Гураль. Після урочистого виконання Державного гімну із привітальним словом до мешканців села звернулися сільський голова Ігор Гураль і краєзнавець Микола Луцан. Відзначивши важливість подій двадцятичотирирічної давнини, вони закликали не забувати про бійців, які полягли за незалежність України та вшанувати їхню пам’ять хвилиною мовчання.
Ведучими концерту були Наталя Мадараш, Михайло Любчик, Мар’яна Рожнятовська і Валентин Осташ. Яскравого колориту дійству надав хореографічний колектив «Джерельце», виконавши танцювальні композиції «Василечки» та «Фінська полька». Майстерною грою на бандурі потішила односельців Анна Качанська. Незабутню атмосферу створили маленькі співачки Надія Матківська та Вероніка Гураль, виконавши пісні «Донечка Вкраїни» і «Нова Україна». Не менш бурхливими оплесками були зустрінуті композиції у виконанні юних вокалісток Марти Сисак, Володимири Олексин і Марії Волосянчук. До сліз зворушила глядачів Христина Любчик, виступивши в образі багатостраждальної України. Віршовані молитви за щасливу долю Батьківщини пролунали з уст Тетяни Прислопської, Діани Буждиган і Віталія Борисова. На завершення концерту свої пісні подарував липівчанам добре знаний на Прикарпатті композитор, поет і співак – Богдан Грицак.
Уже традиційно в рамках святкування Дня Незалежності України в селі Липівка зусиллями меценатів і громадських активістів організовано спортивні змагання. Так, 23-го серпня відбулися заключні протистояння з вуличного волейболу, перемогу в яких здобула команда вулиці Незалежності. Наступного ж дня було проведено груповий етап щорічного турніру «Вуличний футбол» між командами вулиць сіл Липівської сільської ради. У напруженій боротьбі до півфіналу вийшли команди «Ясенів», «Вулиця Шевченка», «Млинівки» і збірна «Ветеранів». Тож липівчани з нетерпінням чекають продовження захоплюючого чемпіонату на вихідних і стверджують, що цьогоріч святкування Дня Незалежності вдалося неабияк.

Директор будинку культури
Лев Давибіда. 2015 р