День вишиванки

Рушник – це дому оберіг,
Він вишитий усякими нитками
Споконвіку родину він беріг,
Бо вишитий матусеньки руками.
Кожного року у травні українці відзначають День вишиванки. Не обійшлося без святкування цього дня і в Липівці. Так у четвер, на велике християнське свято Вознесіння Христове, в музеї історії с.Липівка відбувся цікавий та не ординарний захід присвячений Дню вишиванки. Що цікаво захід самі ініціювали і провели учні 6 класу Липісвької ЗОШ І –ІІІ ступенів, що свідчить по те – в України є майбутнє. Вони самі написали сценарій, а допомогла з репетицією Марія Решетняк – педагог – організатор.
На свято завітали учні 5 – 8 класів школи з своїми класними керівниками. Усі учні і вчителі підтримали всеукраїнський флешмоб і прийшли у різнобарвних вишиванках.
З особливим піднесенням та хвилюванням учасники свята виголошували слова про українську вишиванку. Під оплески прозвучали пісні «Сорочка мамина» та «Україна – це ти», під звуки бандури прозвучала пісня «У Зарваниці» у виконанні Анни Качанської.
Після виступу глядачі і учасники заходу переглянули музейні експонати – вишиті рушники та сорочки зібрані і подаровані жителями села. З словами подяки до учасників свята звернувся директор музею Микола Луцан, який побажав учням успішного завершення навчального року та творчих успіхів. Під кінець всі присутні на святі зробили спільне фото на згадку.

20150521_133856 20150521_135520

20150521_135912