Матусю, сонечко моє!

У травні, коли прокидається від сну природа, коли дзвенить у блакиті пісня жайворонка, теплий весняний вітер приносить Свято матері. Так, у неділю  17 травня, в Будинку культури с. Липівка   відбувся святковий концерт під назвою «Матусю моя дорогенька, це свято дарую тобі» присвячений дню матері. Приміщення Будинку культури зібрало чимало глядачів, адже у концерті брали участь як молодь села,  так і маленькі діти –  учні 1 – 2 класів.

Свято підготувала і провела завідуюча сільською бібліотекою Надія Гураль та молодіжний клуб «Сучасник», який діє при бібліотеці. Ведучими на святі були Любомир Федорів та Мар’яна Рожнятовська, а диктором –  голова клубу «Сучасник» Оксана Белей. На святі співали вихованки музичної школи  Уляна Данилець та Надія Непеляк , майстерну гру  на бандурі та чудові пісні подарувала Анна Качанська, мелодійно звучали пісні про матір -Україну у виконанні молодої  вокалістки Марії Волосянчук,  а під пісню Ірини Лончиної  «Мати – емігрантка» у виконанні Володимири Олексин, увесь зал плакав. Дівчата подарували матерям чудові пісні про рідну матусю, матір – Україну та матір Божу.

Молитви до Божої Матері пролунали з уст маленьких діточок Насті Тарновської, Вероніки Гураль та Назара Любчика.

Приємно потішили глядачів найменші учасники концерту. Спочатку привітавши  віршами матусь  –  дарували їм квіти, а потім веселу хореографічну  композицію «фінську польку»,  за що отримали неймовірні овації та оплески.

У залі Будинку культури була оформлена книжкова виставка «Образ матері в українській літературі».

Діти дякували своїм матерям і бабусям – хранителькам роду людського  за любов та мудрість , ніжність та ласку , турботу та розуміння, за  недоспані ночі.

Надія Гураль

14