Виставка великодніх рушників

Липівська громада щойно відсвяткувала  свято Христового Воскресіння, де за українською традицією кожний великодній кошик накривають вишитим рушничком. На освяченні паски можна було побачити розмаїття великодніх рушничків. Тому виникла ідея створити виставку великодніх рушничків у музеї історії с.Липівка.
У першому залі музею історії с.Липівка,   після Великодніх свят була оформлена виставка великодніх рушничків під назвою «Христос Воскрес радійте люди»,  яка діяла з 15 квітня до 20 травня. Виставку організував молодіжний клуб «Сучасник» під керівництвом зав бібліотекою – філією Надією Гураль. Учасники клубу написали оголошення у соціальних мережах та розклеїли оголошення  по селу і зібрали чимало рушничків як  сучасної вишивки так і давніх вишиванок, рушничків вишитих хрестиком та бісером,  адже Липівка славиться талановитими майстринями вишивки.
До музею завітало чимало відвідувачів щоб переглянути виставку. Приходили й учні школи, а директор музею Микола Луцан проводив цікаві й пізнавальні краєзнавчі уроки для школярів. Розповідав про українські  великодні звичаї та обряди, збереження національної культури та спадщини не тільки села , а й українського народу.

Надія Гураль