Куточок для спільної молитви

П’ятого квітня українці-християни східного обряду відзначили величне християнське свято – Квітну Неділю чи вхід Господній в Єрусалим. А в с. Нова Липівка, що входить до складу Липівської сільської ради, свято було подвійним. Там завершено один з етапів реставрації храму – відновлено «святилище», а на Богослужінні освячено ікони, плащаницю, священичі ризи.
За часів Австро-Угорщини в Новій Липівка розташовувалась німецька колонія, яка називалася «Сітауерівка». На початку ХХ століття тут збудували німецьку церкву та дзвіницю. До наших часів збереглася лише церква, хоча й була вона в занедбаному стані. Жителі села взялися відновлювати храм і активно зайнялися ремонтними роботами. Відновлені купол, покрівля на церкві, поміняні вікна й двері. Ремонт здійснювали жителі села, а кошти на реставрацію збирали разом із дачними товариствами «Дружба» та «Берізка».
У Квітну неділю Богослужіння здійснили наші священики – отець Василь Фіголь та отець Андрій Кудлик. Мешканці села не приховували радості, адже на цю подію вони чекали із нетерпінням. Саме дякуючи їх ініціативі, величезне старання, вони мають свій маленький куточок для спільної молитви. Так, роботи ще чимало, та й коштів треба, але тішить, що з Божою Ласкою, при ентузіазмі, наполегливість, активній спільній праці людей можна зробити багато доброго.
Надія Гураль

церква Н. Липівка

Церква Н. Липівка 1