Поїздка у Львів

12 жовтня вчителі Липівської загальноосвітньої школи разом із працівниками соціальної сфери та працівниками сільської ради відвідали старовинне місто Львів.
Поїздку почали із молитви в Унівській лаврі при Святотроїцькому  чоловічому монастирі в с.Унів Перемишлянського району, де мали можливість прикластися до чудотворної ікони Матері Божої та набрати цілющої води.
Львів зустрів нас своєю величчю і неповторністю. Вражають церкви, каплиці, старовинні будівлі та атмосфера середньовіччя. Історично так склалося, що у Львіві поєдналося багато культур – українська, вірменська, єврейська, польська та ін.. Поєднання різних народів, їхніх культур та проживання у Львові наклало неповторний відбиток у розбудові архітектурних шедеврів. Вражає ще й те, що львів’яни зберегли багато пам’яток культури та архітектури до сьогодення. Загалом, 1800 пам’яток занесені до ЮНЕСКО, а дві з них – до всесвітньої скарбниці пам’яток.
Ми змогли побувати на Високому замку, де побачили усе місто,  у церквах і каплицях різних конфесій, бачити месу у  римському костьолі, побувати вже у і сучасних закладах. Ми відвідали і шоколадну фабрику, і копальню звідки добувають кавові зерна, і пряникову та карамельну крамниці. Насолодилися запахом ароматної львівської кави. Останнім ми побачили оперний театр Львова, біля якого зробили колективне фото. Цікавою і змістовною поїздку допоміг зробити гід.
Ми щиро завдячуємо сільському голові Ігорю Гуралю за організовану поїздку у Львів, де ми змогли відпочити та «причаститися» культурою цього величного міста, що, безперечно закохує  у себе.
20141012_110036

20141012_105822-1