Молодіжний клуб за інтересами «Сучасник»

«Ми – надія твоя, Україно!» під таким гаслом цими днями учнівська та студентська молодь с. Липівки створили молодіжний клуб за інтересами при сільській  бібліотеці . На першому засіданні клубу, яке провела зав бібліотекою Надія Гураль, обрали голову і секретаря клубу, затвердили назву та статут. Отже, головою клубу обрано Белей Оксану, секретарем –  Буждиган Іванну, а молодіжний клуб діятиме під назвою «Сучасник».

Молодіжний клуб за інтересами «Сучасник» – це добровільне об’єднання, яке здійснює свою діяльність згідно статуту. Мета клубу – залучити молодь до надбань української і світової літератури; розвивати і збагачувати духовний світ учасників клубу; дати можливість їм провести із задоволенням свій вільний час, обговорити актуальні питання, поспілкуватися з цікавими людьми та відпочити з друзями. А ще –  допомогти повірити у власні творчі сили, розвивати ініціативність, пробуджувати природну кмітливість і дати шанс учасникам клубу пізнати в собі Себе.

На засідання клубу виносити такі питання: розвиток духовного, патріотичного, морального та естетичного виховання молоді; формування екологічної культури, розвиток потреби у здоровому способі життя.

Головне в роботі клубу – щоб молодь змогла зрозуміти значення порушеної теми, зуміла сама робити власні висновки і під впливом знайомства з перлинами світової поезії, музики, художніми (класичними і сучасними) творами навчилась чомусь гарному, збагатила свою душу й серце нетлінними духовними  цінностями і стала знаючим, вдумливим громадянином.

Форми роботи клубу – традиційні і сучасні: години цікавих повідомлень, диспути, дискусії, діалоги, зустрічі за круглим столом,  голосні читання, уроки-роздуми та уроки-людяності, конкурси, вікторини, турніри, віртуальні подорожі, флеш моби, музичні вечори та концерти  тощо.

Приємно, що в Липівці молодь стає із кожним днем все  активнішою і небайдужою. Цікаво було спостерігати з якою завзятістю та цікавістю молоді люди писали статут та обирали назву клубу, думали  над планом роботи та який  перший захід провести.

Сучасна бібліотека міняє стереотипи і чекає активних молодих людей для участі в діяльності клубу та житті села.