Звіт сільського голови за 2014р

    Звіт про результати співпраці органів місцевого самоврядування Липівської сільської ради спільно з виконавчою владою з вирішення проблем села та вирішення соціально-економічних питань  територіальної громади Липівки.
Звіт – це не лише можливість підбити підсумки зробленого за минулий рік , а й чудова нагода порадитись з вами щодо визначення пріоритетних напрямків діяльності сільської  ради  на наступний період.
Минулий рік був дуже напруженим роком нашої спільної діяльності з забезпечення життєдіяльності сільської територіальної громади. Ми добре пам’ятаємо події на Майдані та агресію Російської Федерації, яка триває і по сьогоднішній час. Багато жителів села є небайдужими до цих подій і постійно допомагають учасникам АТО та біженцям. Тому, в першу чергу, хочу подякувати всім за надану допомогу. Особливу подяку висловлюю тим липівчанам, які брали та беруть участь у бойових діях на сході країни, це: Іванюку Василю, Фелику Володимиру, Данилюку Ігорю, Сусу Віктору, Іванюлику Юрію, Микитину Івану, Данильцю Василю.
Сьогодні я маю доповісти про те, що вдалося зробити за минулий  рік, які завдання вимагають енергійних і послідовних рішень.
Звичайно, я усвідомлюю, що насамперед необхідно сповна покладатись на допомогу депутатів, виділити з – поміж багатьох напрямків ті, на яких треба і реально можливо досягти потрібних результатів і безперечно дбати про те, щоб у сільській раді панувала атмосфера доброзичливості, оптимістичної настроєності на конкретну роботу.
В цьому році виготовлено  проект реконструкції адміністративного будинку під дитячий садок, який пройшов державну експертизу.
Проведено поточний ремонт вулиць Шевченка, Незалежності, Федьковича, Молодіжної та Осовецької.
Постійно надавалась допомога житлово-комунальному підприємству, яке забезпечило чистоту на території сіл, а також здійснило вивіз 31 автомашини сміття загальною кількістю 305 кубів побутових відходів на сміттєзвалище в с. Рибне. Вивіз сміття від населення по можливості старалось проводити кожну останню п’ятницю місяця, оскільки населення сіл звикло до такого графіка. На сьогодні житлово-комунальне підприємство перебуває у край важкому становищі, оскільки збільшились витрати на пальне необхідне для заправки автомобілів та комунальне підприємство “Полігон ТПВ” збільшило плату за прийом сміття. При цьому багато жителів сіл ухиляються від оплатити коштів необхідних для роботи підприємства. Як з цим боротись, як змусити та привчити деяких наших односельчан до порядку? Ми знаємо одне, що це все залежить від сумлінності наших людей і кожного зокрема. Дбати про своє село повинен кожен, задавши собі питання, а що я роблю для того, що б мій двір, моя вулиця були чистішими?
Я дякую всім небайдужим мешканцям села, тим, які, дійсно, хочуть бачити наше село чистим і найкращим. Дякую також Кондрату Володимиру, Бойчуку Михайлу, Кондрату Мирону, Тимчуку Андрію та Лисику Василю за надання транспорту для вивозу сміття.
В квітні цього року молодь села проводила акцію «Молодь Липівки за чисте довкілля», в результаті чого було зібрано велику кількість сміття по центральних вулицях. А головне, наша молодь показує всім приклад як зробити село чистішим. Ними також проведено флеш-моб та пофарбовано мости в синьо-жовтий колір
На свято Покрови Пресвятої Богородиці, липівська громада святкувала не лише церковне свято, але і  день створення  Української Повстанської Армії з нагоди чого в селі відбулося відкриття Музею історії села Липівки.
При бібліотеці створено молодіжний клуб за інтересами «Сучасник» – це добровільне об’єднання, яке здійснює свою діяльність згідно статуту, проводилися Шевченківські читання.
По плану роботи за 2014 рік працівники культури не змогли провести усі заплановані заходи  в зв’язку з подіями в державі, та проведено лише захід по вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні, та концерт до 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка.
Волейбольна команда на чемпіонаті Тисменицького району сезону 2013-2014 зайняла перше місце і стала переможцем суперкубку району з волейболу. Меценатом волейбольної команди являється Збіглей Василь.
Юнацька футбольна команда “Стримба” стала володарем кубку Тисменицького району та зайняла призове місце в суперкубку Тисменицького району. Виступали команди за підтримки ТОВ “Івано-Франківської агропромислової компанії”  та інших спонсорів.  Також багато роботи зроблено на сільському стадіоні, продовжено обгородження стадіону та будівництво роздягалки.
На високому рівні проведено турнір «Вуличний футбол», де перше місце зайняла команда “Центр”. Щиру подяку висловлюю перевізникам сільських команд Цимбалістому В. та Гуцману М.
28 квітня Липівська сільська рада виділили на потреби школи 20-тисяч гривень для облаштування туалетів, а також було запропоновано надати 5-тисяч гривень на потреби ФАП, однак головний лікар району Буртик В.П. відмовився від даної допомоги. Для учнів школи, з допомогою ТзОВ “Агроенерготехнології”, за сприянням Довбенка М. В. придбано на свято Миколая 241 подарунок.
Звітний період з 01.01.2014 року по 31.12.2014 року проводилися 7 засідань сесій депутатів сільської ради, на яких прийнято 226 рішень. Проводились засідання депутатських комісій, в основному земельної комісії, яка виїжджала на усі скарги громадян.
Виконавчий комітет провів 12 засідань, на яких було прийнято 60 рішень. Розглянуто 223 заяв та видано 1095 довідок.
На даний час на території ради налічується 917 дворів, в яких проживає 2379 чоловік. Народилось 24 дитини з них 9 дівчат і 15 хлопчиків, а померло 28 чоловік, одружилося 11 пар.
Однак через події в державі не все, що заплановано нами, зроблено в основному через блокування коштів державним казначейством, але найголовніше питання по організації життєзабезпечення сільської громади вирішується. При підтримці та ще більшій ініціативі сільської громади, впевнений , що ми досягнемо більшого.     Дякую всім, хто працював в цьому році на розвиток нашого села і, звичайно, сподіваюсь, що в наступному році всі ми разом зробимо ще більше роботи задля розвитку наших сіл.  Користуючись нагодою, вітаю Вас з Різдвом Христовим та Новим роком.

Сільський голова Ігор Гураль