Відсвяткували свято Покрови

        Цього року, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, липівська громада святкувала не лише церковне свято, але і  день створення  Української Повстанської Армії та відкриття музею історії села Липівки. Зранку у церкві св.Йосафата відправилася святкова Божественна літургія, а після літургії біля символічної могили о.Василь Фіголь відправив панахиду за загиблими воїнами УПА. Гарну ліричну композицію показали учні Липівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів під керівництвом педагога – організатора Марії Решетняк. Діти читали  патріотичні вірші та співали повстанські пісні. Ці мотиви патріотичної пісні підхопив церковний хор та  разом із учасниками панахиди заспівали кілька повстанських пісень.

     20141223_090210
Після обіду ще чимало жителів села зібралися на відкриття музею села Липівки у центрі села. Адже це є визначна подія для села. Створити музей історії запропонував і всіляко підтримував сільський голова Ігор Гураль. Так на засіданні виконавчого комітету було затверджено віддати під приміщення музею два класи старої школи і призначити директором музею Миколу Луцана. І почалася довга клопітка робота. За допомогою Липівського ЖКГ та на кошти  меценатів у класах і коридорі провели ремонт, придбали обігрівачі, зробили сходи, навісне покриття та вивіску із назвою музею. Та багато праці вклав у музей Микола Луцан, який від ранку до вечора майстрував і вигадував інтер’єр музею. У його руках прості на перший погляд речі ставали цінними експонатами, а прості стенди робилися цікавими від зібраних світлин.

    20141225_152911   Відкриття музею розпочав із привітальним словом сільський голова Ігор Гураль, потім хлопець – козак зачитав символічну грамоту,  за українським звичаєм діти вручили керівникові села хліб і сільський голова разом із Миколою Луцаном перерізали урочисту стрічку, а о.Василь Фіголь  освятив приміщення музею. Люди із захопленням розглядали музейні експонати, а учні – екскурсоводи розповіли і показали присутнім дві виставкові зали. У першій залі розташовані стенди на яких у світлинах і коротких історіях зображена вся історія села Липівки у суспільно – політичній, культурній та релігійній сфері. Друга зала – побутова кімната, де зібрано чимало різного кухонного посуду, рушників , різних вишиванок та речей побуту.

     У своїй промові Микола Луцан подякував усім меценатам і людям які долучилися до відкриття музею у селі, а сільський голова в свою чергу подякував Миколі Васильовичу за зроблену величезну роботу і вручив символічну подяку.